dissabte, 16 de març del 2019

Història i prehistòria.

Se'ns presenta aquí la primera divisió, l'inici de la història pròpiament dita. Aquesta divisió ve marcada per la invenció de l'escriptura i, com a resultat, els documents escrits. El que passà abans de l'escriptura ho coneixem com Prehistòria i es que passà després com a Història.
A la Prehistòria no hi ha fonts escrites, no hi havia ningú que apuntàs el que passava i tot el que podem fer es suposar que ocorria basant-nos en fòssils i restes arqueològiques. També podem observar tribus aïllades de la civilització moderna (que no incivilitzades) i suposar de nou que tal volta segueixen visquent com ho han fet els darrers dos milions i mig d'anys.
Podem parlar d'història des del moment que  hi ha fonts escrites, hi ha algú que pren notes sobre el que passava o fa llistes de coses, de lleis, ... Llavors el ventall de l'especulació es redueix.
El que crida molt l'atenció es que si comparam els dos períodes, la Prehistòria i la Història, el primer, la Prehistòria, és moltes moltíssimes vegades més gran que el segon, la Història. Es a dir, fa molts pocs anys que l'home ha creat l'escriptura. La major part del temps que l'home ha estat sobre la terra es bastant misteriós perquè no tenim fonts escrites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada